Het team zit in een cirkel

Deep LeVeL Teamontwikkeling

Teams die het verschil willen maken investeren tijd in ontwikkeling.
Hoe ga je met elkaar om?
 Geef zuurstof aan samenwerkingen zodat je mensen in je team willen blijven werken.

Het fundament van een goed draaiend team is verbinding, veiligheid en vertrouwen. Daar zetten we op in tijdens een Deep LeVeL Teamontwikkelingstraject. Het gaat niet over het implementeren van het zoveelste project. Het gaat ook niet over oordelen, beoordelen en gelijk halen. Het gaat over elkaar ontmoeten van mens tot mens en een constructieve dialoog voeren om samenwerking te bevorderen.

Het Deep LeVeL Teamontwikkelingstraject

Een teamontwikkelingstraject is een groeiproces. Na het intakegesprek wordt een traject op maat van je team samengesteld.

Om het teamontwikkelingsproces te structureren, gebruik ik de Ontwikkelcirkel ©. Het is een sterk onderbouwde methodiek om groepsgesprekken te faciliteren en weer voor veiligheid en vertrouwen te zorgen in je team.

Het is opgebouwd vanuit een sterke visie: de ontwikkeling van het team wordt gezien als een samenspel tussen jouw persoonlijke ontwikkeling en dat van het team en de organisatie. We creëren een gezond team-ecosysteem met gezonde relaties. 


Een teamontwikkelingstraject is meestal een combinatie van de Ontwikkelcirkel © en communicatietraining.

Wat wint je team erbij?

  • Het wederzijds vertrouwen groeit
  • Gezonde teamspirit
  • Er is dialoog mogelijk om co-creatief tot resultaten en oplossingen te komen
  • Doeltreffende communicatie zodat de doorlooptijd van projecten ingekort wordt en doelen sneller bereikt worden
  • Eigenaarschap en verantwoordelijkheidszin worden aangewakkerd
  • Het zelfsturend vermogen versterkt: het team herkent de signalen en grijpt onmiddellijk in zodat valkuilen vermeden worden
  • Medewerkers bloeien open
  • Meer tevredenheid en motivatie, minder stress, minder ziekteverzuim, minder burn-out
  • Betere relatie met collega's, klanten en leveranciers
  • Feedback- en functioneringsgesprekken sorteren effect


Wat wint je organisatie erbij?

Wanneer je mensen zich thuis voelen in je organisatie, zijn ze fier er te mogen werken. Je bedrijf, organisatie of school krijgt een krachtige uitstraling naar de buitenwereld toe. Je merk wordt verbonden met menselijkheid. Je organisatie staat voor een krachtige visie. Je school staat voor kwaliteitsonderwijs. 

Je mensen worden zich bewust van de patronen die er spelen zodat we naar de kern van het probleem gaan. Je team krijgt nieuwe inzichten en is in staat om om te gaan met moeilijke situaties. 

Waarom een externe facilitator?

Soms zit je als team te dicht op elkaar om bewust te zijn van de valkuilen. Als externe facilitator bekijk ik je team vanuit een ander perspectief. Als tweede belangrijk pluspunt kan ik aanstippen dat ik geen deel uitmaak van het team en dus ook niet van de strubbelingen in het team. Ik ben er niet persoonlijk bij betrokken.  Wat maakt dat ik uit het emotionele ‘teammoeras’ kan blijven. En dat is echt wel nodig om een team op een integere manier te coachen. 

Neem contact op

Belgium

* Ik wil graag regelmatig marketing updates, nieuwtjes en speciale aanbiedingen van je ontvangen per e-mail. Ik kan mijn toestemming op elk gewenst moment intrekken door op de afmeldlink onderaan elke marketingmail te klikken of door je een verzoek per mail te sturen.

Onze privacyverklaring is van toepassing.

Wil je dat jouw feedback impact heeft?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief
en ontvang het gratis e-book
10 tips om feedback te geven met impact

Je krijgt max. 2 mails per maand en
 je kan op elk moment uitschrijven


e-book - 10 tips om feedback te geven met impact